KG Plant B.V.
Logo
Basil Tree

Basil Tree

Basilicum

Basilicum

Bieslook

Bieslook

Chocolademunt

Chocolademunt

Citroenmelisse

Citroenmelisse

Marokaanse Munt

Marokaanse Munt

Oregano

Oregano

Platte Peterselie

Platte Peterselie

Rozemarijn

Rozemarijn

Salvia

Salvia

Stevia

Stevia

Thijm

Thijm

Kruiden
Kitchenchef kruiden zijn verantwoord opgekweekt en goed afgehard, zodat u een sterke plant heeft om de lekkerste gerechten mee te bereiden...

De kitchenchef kruiden zijn verkrijgbaar per stuk in 12cm biologisch afbreekbare teeltpotten. Ook hebben wij vier soorten gemengd in een rustiek houten bakje.
's Zomers kunnen de kruiden planten allemaal buiten staan op een lichte standplaats. 's Winters is het verstandig om de planten binnen te halen. De kruiden zijn wintervast, maar verliezen hun bladeren, met uitzondering van Rozemarijn die het hele jaar buiten kan blijven.Geef de kruiden regelmatig water, Rozemarijn kan relatief droog gehouden worden.Over het algemeen geldt voor kruiden:'Snoeien doet groeien'.
Was de kruiden. Over het algemeen worden kruiden fijngesneden, gewreven of gemalen aan de gerechten toegevoegd.
Experimenteer met de hoeveelheden kruiden. Verse kruiden zijn uiteraard geuriger! Maar je hebt er wel meer van nodig. Over het algemeen geldt 3x zoveel als de gedroogde variant. Gebruik naar eigen smaak!
Kruiden kunnen gedroogd worden, door ze op te hangen. Ook in de oven of de magnetron, maar dat moet heel secuur gebeuren. Er gaat veel aroma verloren bij het drogen. Bewaar gedroogde kruiden niet in papier of plastic, maar in een busje of glazen potje. Kijk de kruiden regelmatig na. Bij te lang bewaren kan er verlies van geur of smaak optreden.
Het invriezen van kruiden Je kunt verse kruiden als volgt invriezen:
Was de kruiden en laat ze uitlekken;
Verpak ze in plastic zakjes, doosjes of maak porties in een ijsklontjesbakje;
Leg ze in de vriezer. Voor het gebruik fijn maken of grof verkruimelen. Het invriezen van de kruiden is beter dan drogen. De smaak blijft op deze manier beter behouden.
Voeg kruiden toe aan azijn of olie en je kunt ze gemakkelijk gebruiken als sladressing of voor sauzen. Gebruik hiervoor olijf- of zonnbloemolie, azijn of wijnazijn. U kunt 1 kruid gebruiken, maar ook verschillende soorten combineren. Maak u eigen assortiment in niet al te grote flessen.